|
a very well prepared butterfish |
|
ontbijt - stringhoppers met sambol |
Je kunt culinair Sri Lanka sfeer als 'pittig' te beschrijven . Het is een unieke en exotische keuken.
|
negombo - dirk en kaat hadden een dubbele verjaardag te vieren |
De curry's zijn zondermeer bijna dagelijkse kost. Als ze het goed klaarmaken, dan ontplooit zich een zeer aangenaam en gevarieerd smakenpallet. Met echte look, kruidnagel,cardemon, coriander,tamarinde, peperbollen, kerrieblaadjes, en de alomtegenwoordige cocosmelk...
|
devilled prawns |
|
curry |
|
kandy - lion's special - too big !
|
Meestal worden ze geserveerd met een groot aantal pittige side-dishes die soms een bijzonder kleurrijk geheel vormen. Een streling voor het oog en de smaakpapillen.
|
cocosmelk en sambor |
Maar je moet steeds benadrukken dat je de maaltijd 'Sri Lankan'-style wil – blijkbaar gaat men er dikwijls van uit dat 'hot food' not our cup of tea is.
|
curry met sidedishes |
Rijstschotels worden geserveerd op diverse wijzen: gestoomd, gekruid, in biriyani-stijl, samen een groentenmengeling gebakken, met tamarinde en buffelmelk....Van rijstbloem worden ook de bekende hoppers gemaakt, een verbastering van het Tamilwoord appa, wat gewoon rijstkoek betekent, én dosas, dunne pannenkoek die gevuld worden met een – kruidige, wat dacht je – groentemengeling.
|
kandy - sri ram resto |
Maar geniet vooral van de bijgvoegde plaatjes.....
|
lakefish |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten