vrijdag 30 december 2011

How about the food ?

a very well prepared butterfish

ontbijt - stringhoppers met sambol
Je kunt culinair Sri Lanka sfeer als 'pittig' te beschrijven . Het is een unieke en exotische keuken.
negombo - dirk en kaat hadden een dubbele verjaardag te vieren
De curry's zijn zondermeer bijna dagelijkse kost. Als ze het goed klaarmaken, dan ontplooit zich een zeer aangenaam en gevarieerd smakenpallet. Met echte look, kruidnagel,cardemon, coriander,tamarinde, peperbollen, kerrieblaadjes, en de alomtegenwoordige cocosmelk...
devilled prawns
curry
kandy - lion's special - too big !



Meestal worden ze geserveerd met een groot aantal pittige side-dishes die soms een bijzonder kleurrijk geheel vormen. Een streling voor het oog en de smaakpapillen.
cocosmelk en sambor
Maar je moet steeds benadrukken dat je de maaltijd 'Sri Lankan'-style wil – blijkbaar gaat men er dikwijls van uit dat 'hot food' not our cup of tea is.

curry met sidedishes 
Rijstschotels worden geserveerd op diverse wijzen: gestoomd, gekruid, in biriyani-stijl, samen een groentenmengeling gebakken, met tamarinde en buffelmelk....
Van rijstbloem worden ook de bekende hoppers gemaakt, een verbastering van het Tamilwoord appa, wat gewoon rijstkoek betekent, én dosas, dunne pannenkoek die gevuld worden met een – kruidige, wat dacht je – groentemengeling.
kandy - sri ram resto

Maar geniet vooral van de bijgvoegde plaatjes.....

lakefish

Geen opmerkingen:

Een reactie posten